Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een zachte massage die diepe ontspanning geeft voor lichaam en geest. De kruidenoliën die daarbij gebruikt worden hebben ook een innerlijke reinigende werking op het lichaam, die nog lang na de eigenlijke massage voortduurt. Tijdens de massage, die vaak ruim 90 minuten in beslag neemt, wordt het lichaam van top tot teen met warme olie behandeld. De keuze van de olie wordt afgestemd op de constitutie van de cliënt, in samenhang met eventueel te behandelen klachten.
In plaats van een volledige massage is het soms wenselijk een massage van kortere duur toe te passen, of alleen het hoofd en de nek, de rug of de voeten te behandelen. Uitgangspunt is altijd dat de cliënt zich er prettig bij voelt.

Voor een behandeling van specifieke klachten is het raadzaam eerst een Ayurvedische arts te raadplegen Je kunt natuurlijk ook voor een massage kiezen om eens lekker te ontspannen, als je slaap problemen hebt, of alleen om het lichaam in een goede conditie te houden.
Ayurvedische massage balanceert bloeddruk en bloedbeeld, verlicht pijn bij bijvoorbeeld reuma of artrose, heeft een gunstig effect op huidproblemen, vertraagt gevolgen van chronische ziekten, remt de ontwikkeling van ouderdomskwalen, helpt je uit het dal bij een burn-out en is een stress bestrijder bij uitstek.

Voor een afspraak voor een eerste massage vragen we je een korte
vragenlijst in te vullen.

Houdt er ook rekening mee dat er na de massage nog olie in je haar en op het lichaam is die soms lastig te verwijderen vlekken in de kleding kan geven. Bij voorkeur laat je de olie nog minstens 4 uur op de huid na de massage. Het is ook handig om een kam bij je te hebben en bijvoorbeeld warme kleding en een muts om de warmte van de massage nog bij je te houden.

ayurveda